Artroskopie kolene

Dobrý den, ještě mě napadl jeden dotaz, prosím Vás....Týká se rehabilitace po plastice předních křížových vazů. Slyším názory na to, že se musí začít cvičit co nejdříve, a třeba už i měsíc od operace člověk normálně chodí ale také druhou stranu, kdy se musí chodit až 6 týdnů o berlích a až poté rehabilitovat... ale stále chodit o berlích...Co je tedy správně?? Jsou to dvě protichůdné zkušenosti...Která z nich je prosím správná? Samozřejmě budu chtít chodit co nejdříve, ale nerada bych něco uspěchala... Moc Vám děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Otázka je složitější. Záleží na typu plastiky zda BTB nebo hamstringy nebo kadaverosní štěp. U nás provádíme cvičení od 3. dne, chůze o berlích rovněž, s nášlapem na polovinu váhy 3 týdny pak hole do 6 týdnů s normálním nášlapem poté bez nich .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: