Artroskopie kolene

Je to už měsíc a půl, kdy jsem byla na artroskopii kolene a po operaci mi sdělili, že v koleni už nemám žádnou chrupavku. Noha se mi skoro nelepší. Došlápnout na ni vůbec nemohu,protože se mi pod bolestí podlomí. Hybnost mám dobrou, na rehabilitaci všechny cviky zvládám a každý den s ní doma cvičím. Umělý kloub mi dát nechtějí, protože jsem na něj prý příliš mladá. Jsem z toho už zoufalá, bojím se, že budu do té doby chodit o berlích. Všude jsem četla a doslechla, že týden po operaci šli už normálně do práce. Chtěla bych se hlavně zeptat, jestli ta chrupavka tam chybí hodně, jestli ta bolest není z toho, že ty kosti narážejí do sebe ? Neexistuje nějaká alternativní léčba, třeba nějaké injekce ? Popřípadě prosím o nějakou radu, jestli by to šlo.

Odpověď odborníka:

Většinou je určitá vrstva přítomna vždy, patrně interpretace, nemáte tam žádnou chrupavku, nebyla zcela přesná. V tom směru otázku u operatéra upřesněte. O kloubní chrupavku ve vašem případě je nutno pečovat, aby byla co nejvíce zachována. Ortoped vám může aplikovfat nitrokloubní injekce na podkladě kyseliny hyaluronové. Je možno také absolovovat injekce vlastní krevní plasmy, která má obohacený počet krevních destiček, ty potom napomnáhají regeneraci chrupavky.Metoda ACP nebo RPP Metodu pojišťovna nehradí. Poradí váš ortoped. Vhodná i lázeňská léčba, kterou na základě doporučení ortopeda návrh napíše váš praktický lékař.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: