Artroskopie menisku

Dobrý den, potřebovala bych se Vás zeptat, zda je správný postup mé léčby. Stal se mi 28. ledna úraz, až za měsíc mi byl indikován natržený meniskus. Pan ortoped se při otázce, zda se může meniskus sešít, odpověl, že už je to dlouhá doba od úrazu (navíc mi byla 2x punktovaná krev-hematon a nějaká žlutá tekutina). Musím na operaci, ale jsem objednaná až za měsíc, tj. 28. března - není to už příliš pozdě? Nenosím berle na odlehčení. Nemůže se mi meniskus ještě více poškodit? Přála bych si, aby mi ho sešili, ale s tímto postupem asi ne... Je mi teprve 23 let, proto bych si přála být bez artrozy co nejdelší dobu. Jaká je pravděpodobnost artrozy po celém odstranění vnitřního menisku? Moc Vám děkuji za všechny odpovědi. S pozdravem Lucie.

Odpověď odborníka:

Odpověď je na delší sdělení. Čím dříve se meniskus sešije tím lépe. Sešití menisku se provádí v podstatě v poslední době u mladýcjh lidí. Pokud , ale je jen malá část menisku odtržena, potom je lepší tuto malou část odstranit. Možnost artrozy v budoucnu skutečně existuje, zvláště tehdy pokud se odstraní celý meniskus.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: