Artroskopie podruhé?

Dobrý den, před dvěma lety jsem podstoupila artroskopii kolene dg.: Chondropatie patelly. Bolesti se opět vrátily a jsou mnohem větší než předtím. Byla mi nabídnuta reartroskopie... Nejdřív jsme se ale domluvili na tříměsíčním odlehčení kolene a kloubní výživě- Condrosulf. Jenže to nemá žádný efekt ... Jeden pán mi doporučil Ortézu s limitovaným rozsahem pohybu a pevným rámem. Myslíte, že by to u mého problému mělo nějaký efekt? Závodně jezdím na kole a hraji florbal. (Občas jezdím na koni) Děkuji za info a přeji hezký den. Veronika N.

Odpověď odborníka:

Vaším problémem je zřejmě přetěžování dosud nezralé kloubní chrupavky. Každý zásah do kolena je jistě závažnou záležitostí. Vliv na chondropatii má také tvar a umístění čéšky, což bude třeba zřejmě upřesnit. Používání měkké ortézy kolena při namahavějších činnostech bude přínopsem. Hlavní je ale omezení namahavých sportů pro koleno, jinak poradí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: