Artroskopie + seřezávání kosti

Dobrý den, jsem více než měsíc po artroskopii leveého kolene plus seřezávání kosti nad levým kolenem. Bylo to na 12 stehů. Po 14 dnech od operace mi doktor vyndal stehy, ale jizva praskla, šítí znova nedoporučoval. Koleno mám ted nateklé více než po operaci, kolem jizvy je pokožka horká a na otoku je pokožka teplejší. Chodím na rehabilitace LTV + voda (Až se jizva zcela zacelí voda začne) Tudíž se ptám, zda může být zánět nebo jestli je otok měsíc po operaci (9.10.) normální? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Otok kolena po větší operaci kolene opravdu chvíli může trvat, navíc nezhojená rána je podnětem k němu rovněž. Jistě dopjde co nejdříve po vyčištění rány k druhotnému uzavření rány a stav se potom velmi zlepší. V rehabilitaci potom pokračovat. Cvičit i hojně doma, koleno 3 x denně 10 minut chladit. Léky dle doporučení ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: