Artrotické změny

Dobrý den, byl jsem po zaslání lékařem na vyšetření RTG, pro bolest zad. Bylo mi zjištěno u kyč. kloubů incip. artrotické změny, jemná subchondrální sklerotizace stropu acetabul s okraj. zahrocením. lékař mi nic moc neřekl jen prevenci. Docela mě to znepokojilo jelikož je mi 27let. Chtěl bych se zeptat zda je vhodné zakoupit nějaké doplňky stravy... Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nález odpovídá počínajícím arthrotickým změnám , doplnky stravy se mezi sebou zásadněji neliší, spíše je třeba užívat pravidelně delší čas dle návodu. Jejich efekt je sporný. Důležitější je udržování normální váhy , pravidelné cvičení např. jízda na kole a vyvarovat se přetěžování , jak dlouhému stání , nošení těžkých předmětů, sportém , kde se běhá a skáče. Důležitý je snímek s odstupem 2 let, , kdy lze posoudit případnou progresi změn. U řady lidí se arthrosa rozvíjí velmi pomalu a klouby vydrží překvapivě dlouho .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Artrotické změny | Od: Michal | 11.5.2015 08:56
¨Děkuji za info, jízda na kole nebude to spíše
zatěžovat?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: