Artroza

Dobrý den pane doktore. Loni v červnu mi do rána otekly malé klouby na prstech a pár na noze po nárt. Prošla jsem veškerá vyšetření na revmatologii a rehabilitace. Diagnoza artróza , gonartroza. U revmatoložky v akutním stavu otoků mi vzali krev a pro výsledek jsem byla objednaná za 3 měsíce. To samé bylo RTG. Do té doby mi doktorka napsala rehabilitace a prášky od bolesti. Já si nasadila Wobenzym a doplňky na klouby. Nemoc a bolest se ulidnila až v říjnu a to doteď. Před čtyřmi dny opět do rána otoky kloubů prstů, nepropnu ruce ráno asi 2 hodiny a bolí mě celý den i při dvou tabletách Veralu 75mgr . Dále beru od ortopeda Artrodar. Jsou postiženy obě ruce a různé kloubky. Potom nárt a vzadu nártu šlacha. Nechápu, co může být opětovný spouštěč této nemoci. Přestala jsem i pracovat, protože ruce byly namáhány. Jsem turistka a bojím se postižení kloubů nohou. Zatím jsem u lékařky nebyla, její dlouhodobé čekání pouze na výsledek krve mě odrazuje a nevidím v tom žádnou léčbu. Prosím poraďte mi, jak se může nemoc dál rozvíjet, co mi pomůže, nebo kdo ( jiný lékař mi pomůže) .Děkuji moooc za odpověď. Jiřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zřejmě se jedná dle popisu o revmatické onemocnění, v akutní fázi zkuste znovu Wobenzym a je nutné znovu vyhledat revmatologa s výsledky vyšetření. Léčba je dlouhodobá a potíže se mohou vracet - záleží na výsledku krevních testů. Potíže se objevují právě nejčasětji na jaře a na podzim. Revmatolog na rozdíl od ortopeda může nasadit jiné léky s dlouhodobým účinkem.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: