Artroza

Dobrý den pane doktore,mám po úrazu v roce 2010 již 4x operované levé koleno,byla mi provedena LCA plastika.Bohužel od té doby se bolesti v koleně neustále stupňují a po včerejší kontrole na ortopedii mi lékař řekl,že podle rtg snímku mám na vnitřní straně kolenního kloubu minimum chrupavky.Ve zprávě je napsáno,že se jedná o artrozu II stupně s vychýlením osy,dále gonarthrosis I.sin.gr II-III.Bolesti jsou při každém kroku a také v klidu a v noci.byly mi aplikovány injekce Hyalganu,ale účinek byl jen krátkodobý.v současné době dostávám opět tyto injekce.Je mi 40 let.Zajímalo by mně co se s tím dá dělat a jestli jsou nějaké možnosti léčby.pan dr říkal,že časem to bude na TEP,ale zatím jsem na to mladá.Ještě bych chtěla dodat,že mám artritidu i v čelistním kloubu.Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den Martina

Odpověď odborníka:

Prevence artrozy je široká, ale i obtížná. Její zhoršování je třeba co nejvíce zpomalit. Určitě nepřetěžovat kýčelní a kolenní kloub, spíše než častá chůze používat jízdní kolo. Omezení schody. Pokud jste již užila medikaci o které se zmiňujete stojí za úvahu aplikace metody ACP neboli PRP, injekce vlastní krevní plazmy obohacené o krevní destičky, pojišťovna ale nehradí. Injekce opakovaně. Jinak doporučitelné je pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Opakovaně lázeňská léčba je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: