Artroza

dobrý den zjištěna artroza 2 a 3 stupně před koleno bolelo po námaze léčba 3 injekcemi sinovialu poslední 12.11.2015 po měsíci odstraněno 40ml vody jantarové barvy ptala jsem se na to zda by se neudělala artroskopie vyčistit atd bylo mi řečeno.že mě to bolí na zátěžovych místech a že by to nepomohlo mám pocit .že už se tam opět dělá voda v noci nebolí do schodů a ze schodů ano ještě k to mu problém s necitlivým stehnem asi 15 cm nad kolenem na neurologii jsem byla odeslána na EMG kam nyní jdu to také bolí cítím i v noci může to nějak souviset s kolem a jak se to to léčí popřípadě navštívit jiného otopeda přemýšlím o léčbe těmi destičkami na nové koleno to dle ortpeda ještě není předepsany léky biofenac děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Artroskopický zákrok je možno absolvovat za předpkladu, že nález opravňuje k provedení takového postupu. Proto by snad bylo vhodné ještě vyšetření magnetickou rezonancí, pokud diagnoza artróza není zcela jednoznačná. Jinak existuje řada různých nástřiků, od čisté medikace s kortikoidem, některé injekce s kyselinou hyaluronovou, nástřik náplavou vlastních krevních destiček a také lázeňská léčba. To musí určit váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: