Artróza

Dobrý den. Ortoped mi diagnostikoval artrózu v kolenou. Zatím nemám problémy. Mohu i nadále běhat cca. 10 km 2x týdně ? Běhám hlavně po ránu. Není vhodnější běhat až později, až se tyto klouby rozhýbají (laicky řečeno promažou) ?

Odpověď odborníka:

Nevím, jak pokročilé jsou artrosní změny ve vašich kolenou. Nicméně si myslím, že běhat tyto vzdálenosti asi pro vás není dobré. Nezáleží příliš na tom zda je to ráno nebo později. Kolenní chrupavky, kterém jsou snížené jsou příliš traumatisovány tímto během. Existují jiné možnosti sportování, která kolena šetří, příklad, jízda na kole. Té bych dal přednost.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: