Artroza

Dobrý den, před 7 lety jsem byla na vyšetření kolene,které mě bolelo a otékalo asi 3 týdny.Byla mi zjištěna artrozo,bylo to i naposledy,co jsem s kolenem byla.Koleno mě už 3 roky bolí stále,pokulhávám a noha se mi vykřivila.Moje lákařka mi řekla s ušklíbnutím,že to lepší nebude,no to vím a cítím sama také,ale zdá se mi divné,když se chci objednat k odborníkovi,tak se na mě obvodní dívá,jako bych chtěla bůh ví co.Ale já mám opravdu potíže,které mě už omezují i při práci.Co všechno,kromě operace,se dá ještě dělat,mám si stát na svém,že chci k odborníkovi a k jakému to je nejlepší,byla jsem u ortopeda.Pak bych se chtěla zeptat,dá se nějak vyšetřit,jestli jsou svaly kolem kolene,tak jak mají být?Měla jsem s tímto kolenem asi před 17 lety úraz,pád z kola,na rentgenu se nic nazjistilo a když jsem po 5 týdnech říkala doktorovi,že to koleno stále bolí,tak mi řekl,že tam nic není,že je vše ok.Už jsem s ním nikam nešla,připadala jsem si hloupě.S kolenem jsem měla potíže ještě další 2 roky.Asi 10cm nad kolenem mám prohlubně a nad kolenem,jako by mi ta svalovina sjela prostě dolů,takový vak.Tohle je něco,co bych chtěla vyšetřit,možná se i to koleno opotřebovalo tím,že ty svaly nebyly tak jak mají být.Chtěla bych obvodní lékařku s jistotou požádat,že chci tam a tam na vyšetření a nedat se odradit,je mi 49 let a už toho mám akorát dost.Po nemocenských jsem nechodila a tokové to ...zatnou zuby a dělat s bolestma,už nejde.Děkuji za případnou radu Irena

Odpověď odborníka:

Myslím, že koleno by se mělo zkontrolovat a to opravdu na ortopedii, kam se můžete zkusit objednat přímo. Dále by bylo potřeba od ortopeda přejít na rehabilitaci, kde by se posoudila funkce svalového aparátu a bylo by možné zahájit léčbu artrozy a to jednak pohybovou léčbou a jednak fyzikální terapií. Nová metoda, při které se vlastní krev se stimulujícím efektem krevních destiček vpravuje do kolena je asi ve vašem případě užitečná, minus je, že metoda není hrazena pojišťovnou. Kromě toho je ve vašem případě vhodnost lázeňské léčby.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x