Artróza

Dobrý den pane doktore/paní doktorko, dnes mi diagnostikovali lehkou artrozu v levém koleni. Pan doktro mi koleno ,,opichnul" a pokud budou potíže (bolest, píchání v koleni, neschopnost chodit do schodů) po týdnu přetrvávat mám jít na operaci - na menší laparoskopický zákrok. Chci se zeptat jestli je operace nevyhnutelná, a nebo jestli bych mohla zkusit nějaké jiné alternativní metody jako obklady, atd. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Záleží na vašich potížíách, klinickém nálezu kolena při vyšetzření a na rtg snímku, na klasifikaci, tedy stupni artrozy. Menším zákrokem se patrně myslí artroskopická kontrola kolena a úprava vyvýšenin v koleně, které se při artroze objevují. Zákrok asi není nezbytně nutný, je možno zkusit opakované nástřiky kolena mesokain a kortikoid nebo metoda ACP, při které se do kloubu vstřikuje vlastní upravená krev, která má příznivý vliv na stav kloubní výstelky nemocného kolena. Tyto metoda není pojišťovnou hraztena.Provádějí ji ortopedické ambulance. Je nutno podotknout,m že všechny tyto postupy mají jen omezenou působnost. Přispívají ke zlepšení stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: