Artróza

Prosím o radu ohledně maminky, 81 let, která trpí artrózou kyčlí. Jeden kyčel jí byl operován, má náhradu kloubu, ale druhá operace jí doporučena nebyla. Už několik let bere léky na bolest a chodí o holi. Před týdnem se naráz bolesti velice zhoršily i v klidu a ani léky na bolest nezabírají. Zajímalo by mi, zda lze nějak pomoci a proč se stav tak prudce zhoršil. Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Je to zřejmě zhoršení artrozy, i okrajový kostný výrůstek může potíž zapříčinit svým odlomením a atakou kloubu nebo dokonce kloubní dutiny. Jistě rtg snímek a zvážení operace. Dnes jsou používány i postupy, kdy může kloub být upraven i bez celé jeho výměny tak, aby stav nemocného se zlepšil. Bolesti mohou být velké. Věk 81 let není nijak odrazující od operace. Obraťte se na svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: