Artroza a těhotenství

Dobrý den pane doktore, před několika lety jsem utrpěla vážný úraz pravé dolní končetiny, mám za sebou již 10 operací. V pravém koleni mám počínající artrozu 2. stupně, v levém koleni 1.stupeň. Byla mi nabídnuta artroskopie, ale jelikož plánujeme těhotenství, tak bych se chtěla zeptat, zda otěhotnět co nejdříve a artroskopii podstoupit až po těhotenství nebo jí podstoupit ihned? Výraznější problémy s klouby nemám, snažím se v rámci svých možností sportovat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jsou potíže a doporučena byla artroskopie je dobře ji provést ihned. Jinak při nevelkém stupni artrozy na kolenech jak popisujete nemusí být spěch s artroskopií úplně na místě. Jistě nejlépe poradí ortoped, který zná vaše kolena i rtg snímek.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: