Artróza a tep

Moc Vas prosim o zodpovězení dotazu a předem děkuji. Je mne 62 let a před pěti lety na RTG mne bylo řečeno, že v koleni mám artrózu 3 stupně. Od te doby jsem na ortopedii nebyla, ale nyní mám již velké bolesti a vim, že by mne pomohla TEP kolene. Jenže můj problém je v tom, že se neudržim na berlích, mam strašně slabé ruce .A po operaci jsou berle nezbytne. Je nějaký jiný způsob? děkuji

Odpověď odborníka:

Mileno, pokud je indikována TEP kolenního kloubu, budete jí muset podstoupit. I s ohledem na váš věk je to nejlepší řešení. Ptáte se, jestli jsou jiné možnosti- samozřejmě lze do kloubu aplikovat různá chondroprotektiva (kyselinu hyaluronovou) nebo například kmenové buňky apod.- ale u takhle těžké artrózy to zkrátka nemá cenu. Po operaci budete v ideálním případě přeložena na rehabilitační oddělení a tam vám poradí, jak se na operované koleno stavět i přesto, že se špatně udržíte horními končetinami. Nebojte, i s takovými pacienty máme bohaté zkušenosti. Hlavně se po operaci nevzdávejte a dejte do rehabilitace všechno, úspěch se dostaví. Hezký den, hodně štěstí! Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: