Artróza bedrových kĺbov a operácia chrbtice

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, v akom štádiu artrózy je možné vymeniť bedrový kĺb. Mám artrózu III oboch bedrových aj kolenných kĺbov. Bolesti sú veľké, no lekár mi povedal, že keď som mala operovanú chrbticu /náhrada platničky L4/5 pred rokom/ operácia bedrových kĺbov ani kolenných nepripadá do úvahy, že by to nepomohlo. Je to naozaj tak? Mám 56 rokov, myslím,že nie som tak stará,aby som zostala na vozíčku. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Není důvod proč by se nemohlo provést nahrazení kloubu implantátem. Je pravada, že čím později tím léče. Samotný nález III. st. artrozy kýčelního kloubu nemusí být důvodem, pacient potíže mít nemusí velké, ale pokud jsou i velké bolesti je třeba se nad řešením zamyslet. Jistě přesně individuáolně podle vyšetření i rtg pomůže váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: