Artroza iii.-iv.stupně operace kolene

Dobrý den. Je mi 63let, mám artrozu v kolenou III. a III.-IV.st. Jeden ortoped mi říká,že to na operaci ještě není,druhý mě ihned posílá na totální výměnu kloubu. Prosím je ještě při tomto stupni opotřebení chrupavky možná jiná,míň náročná operace? (slyšela jsem o vložení destičky). Prosím jak takový zákrok pomůže a na kolik cca let? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Při tomto rozsahu změn jiná operace než TEP nemá smysl. Tzv vložení destiky což je zřejmě lokální náhrada chrupavky kolagenem nemá ve Vašem věku obvykle již téměř žádný efekt a prakticky se neprovádí.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: