Artróza kolene

Dobry den.Pred tydnem jsem podstoupila ASK kolena pro caste bloky a vypotky.Zjistili mi hluboke ragady v chrupavkach a kraterovity defekt s fibrilaci chrupavek femuru.Pracuji jako zdravotni sestra na LDN ve 12ti hodinovych sluzbach coz je narocne ale prace me hodne bavi.ASK uz jsem podstoupila po 8.KOLENO JSEM MELA PRED OPERACI VE II.-III.st.Artrozy.Mam obavy jestli uz tam neni stupen horsi lekar mi zatim nic nerekl.Chci se zeptat zda muzu vykonávat povolani dal nebo se zrovna domluvit s lekarem zda nepodstoupit castecnou výměnu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Opakovaná arthroskopie u takto pokročilé arthrosy nemá smysl. Chrupavku je někdy možno léčit injekcemi a rehabilitací. Pokud ne , provádí se ještě někdy korekční osteotomie k změně osy, pokud ani ta není možná pak zbývá jen náhrada kloubu, která se však ve Vašem věku dělá jen výjimečně . Rozhodně však po ní nebude dle mého možné pracovat v 12 hodinách směnách u lůžka .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: