Artroza kycli

Pane doktore. Po dlouhotrvajicich bolestech v trislech a jejich oblasti okolo kycli mi nechala lekarka udelat RTG kycli. Snimek ukazal atrozu II.stupne v obou kyclich. V leve kycli mam jeste jiny nalez a to trhlinu v predni casti labra, coz ukazala MR s kontrastni latkou. Tato kycel me opravdu strasne boli ve dne, v noci a hlasite mi v ni preskakuje, ale moc se bojim podstoupit operaci, protoze pri II.stupni artrozy toto onemocneni operace jeste zhorsi. Necham si urcite napichat do obou kycli ACP plasmu, kterou uhradim. Ma otazka a nadeje ale zni: pomuze tato ACP plasma nejenom zlepsit artrozu, ale pomuze ACP i te trhline v labru? Prosim o Vasi nejlepe pozitivni odpoved. S pozdravem Lenka.

Odpověď odborníka:

Tato metoda patří mezi experimentální metody s nejasným výsledkem , dále pak trhlinu labra nezahojí, může se též jednat o tkzv impigement kyčle, protože II st artrozy není ještě stav vyžadující oper. řešení ve smyslu total. endoprot.
impigement kyčle vyžaduje vyšetření a léčbu specialistou,který se touto problematikou zabývá
Ortopedická společnost se na metodu aplikace ACP plasmy nedívá přilíš pozitivně.

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: