Artroza x osteoporoza

Dobrý den, byla mi zjiště osteoporoza v páteři a kyčli a začala jsem brát Fosavance a vápník. Nyní pro pobolívání kyčle a nártu mi byl na rtg zjištěn nález: Valgozní postavení v kyč. kloubu, kl krytí nedokonalé, krček laterálně zkrácen. Štěrbina mediokaudálně zúžená, plošky acetabula sklerotické. Proužkovitá kalcifikace při velkém trochanteru v úponu svalu. Na nártu diskrétní artrotické změny. Prosím o vysvětlení nálezu a možnosti léčby. Je mi 51 let. Moc děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle popisu máte nesprávné postavení stehenní kosti v kloubní jamce, kloub je nedostatečně krytý, kloubní štěrbina částečně zúžená a kloubní plošky "opotřebované". Zlepšit postavení kloubu a jeho stav bohužel nejspíš již nepůjde a pokud budou obtíže i přes cvičení a konzervativní léčbu (= léky) závažné nebo se budou stále horšit nebo hlavně pokud se bude stav kloubu horšit, bude možná nutné kyčelní kloub vyměnit za umělý. Podrobněji a konkrétněji Vám odpoví ošetřující ortoeped.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x