Artroza zápěstí

Dobrý den,byla mi zjištěna artroza zápěstí-lehká deformita os scaph.a ulna plus varianta.EMG v pořádku.Ortoped mi navrhnul operaci-asi o 1cm zkrátit ulnu,nebo nějaké injekce do kloubu-snad 3krát a potom se nesmí 3 roky dát,po injekci dlaha.Je mi 47 let a mám fyzicky náročnou práci.Mohli byste mi poradit?Děkuji a přeji krásný den..

Odpověď odborníka:

Je třeba opravdu posoudit anatomické postavení předloktí a kostí zápěstí, protože tak časná artroza většinou bývá následkem nesprávného zatížení kloubu. Pokud případná osteotomie nebude na místě a na předloktí se provádí opravdu vyjímečně je asi navrhovaná aplikace injekcí metodou ACP, tj. aplikace vlastní upravené krve do kloubu, kde krevní destičky působí na kloubní plošky a stav zlepšují. Metoda je mírně pozitivně hodnocena, ne vždy má účinek. Metodu , ale neplatí zdravotní pojišťovny. U težkých artroz se zvažuje náhrada kloubu, není nijak častá. U těžkých potíží potom znehybnění kloubů operací, artreodeza. Před tím vším je ještě možno zkusit rehabilitaci a fyzikálníé léčbu, vhodná u méně vyznačených aartrotických změn spolu s nástřiky kloubu kortikoiudy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: