Arytmia

Dobrý deň chcela by som sa opytať: diagnostikovali mi pred 4 mesiacmi tetaniu a posledne dva tyždne mam pocit nepravidelneho bitia srdca a aj na tlakomery mi občas vyhodi arytmiu ako keby mi srdiečko preskočilo tieto pocity som mala len keď som ležala no teraz to mam aj v stoji EKG mam vždy v poriadku mala som aj holter ,ktorý mi dali na internom meral len tlak a tep tlak bol priemer 100/60 a tep 72 no vyskočil mi aj nad 100 treba to riešiť na kardiologii inými vyšetreniami alebo je to len z tetanie a môže to poškodiť srdce?

Odpověď odborníka:

Popisujete občasné přeskočení srdce, téměř jistě se jedná o neškodné extrasystoly, léčbou je většinou ujištění pacienta, že se nejedná o nic vážného, srdce Vám to určitě nepoškodí. Holter je buď EKG nebo tlakový, nevím přesně, který jste měla, asi spíš EKG Holter. Tep Vám samozřejmě po námaze nebo třeba ráno po probuzení klidně vyskočí na 150/min, to, že Vám vyskočil ze 72 na 100 není nic nenormálního. Tlak máte spíše nižší, je potřeba dostatek tekutin, nemusíte ani nijak výrazně šetřit se solí. Tetanií je celá řada, bývají při nedostatku draslíku, hořčíku nebo vápníku, dále jsou neurogenní atd., nevím přesně, která je Váš případ Je možné, že po normalizaci výše uvedených prvků, pokud byly abnormální, se upraví i srdeční rytmus.

MUDr. Ing. Martin Eisenberger, Ph.D.
MUDr. Ing. Martin Eisenberger, Ph.D.

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Kardiocentrum Nemocnice České Budějovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x