Arytmie

Dobrý den, je mi 31 let, poslední dobou mám časté arytmie, pocit vynechání srdečního tepu, někdy i pět dní v kuse, je to dost nepříjemné. Pravidelně ale chodím k mé kardioložce kvůli léčbě vysokého tlaku 1.stupně, prošla jsem vyšetřením (EKG, holter, echo), vše v pořádku (arytmie jsem zrovna neměla), beru 1/2 Vasocardin 2x denně, 1/2 Carzap 1x denně, tlak je dobrý. Doktorka se mi k mému problému moc nevyjádřila. Zajímá mě, jestli to může být například způsobeno hormonálními změnami spojené s menstruačním cyklem nebo psychikou? Brala jsem rok a půl antidepresiva, nicméně teď se cítím psychicky v pořádku. Jakým způsobem se takové arytmie léčí, když to není způsobeno srdeční vadou? Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může jít o vliv psychiky i hormonální vliv. Pokud máte potíže pravidelně, může se zkusit nasadit epizodní záznamník EKG. Jde o kartičku, kterou máte u sebe 3 týdny, při obtížích ji přiložíte na hrudník. Zaznamená se EKG. Poté se křivka vyhodnotí. Pokud je EKG křivka v době příznaků normální, jedná se spíše o pocit bušení srdce než srdeční onemocnění. Pokud se prokáže arytmie, rozhodne se o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x