Arytmie

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Už asi 2 nebo 3 roky pociťuji občasné přeskočení srdce nebo zastavení a následné silné bouchnutí. Objevuje se to nepravidelně, někdy několikrat za den jindy pár dní nic. Myslím, že by to mohly být extrasystoly. Bohužel nikdy nebyly zachyceny. Před třemi lety jsem absolvovala ekg holter a ergometrii (pro palpitace), kde nebyly zachyceny žádné abnormality, pouze rychlejší akce a minulý rok jsem byla na kontrolu - ekg + echo, také s normálním výsledkem. štítná žláza také v pořádku. Nejčastěji přeskočení pociťuji v klidu, ale někdy i při zátěži. Chtěla bych se zeptat, zda jsou tyto arytmie nebezpečné a podle čeho se posuzuje závažnost. Je vhodná fyzická zátěž? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro Vaše potíže by bylo vhodné zvážit epizodní EKG Holter. Na tři týdny dostanete kartičku, velikost kreditní karty. Při potížích kartu přiložíte na hrudník, zaznamená se EKG křivka. Poté se křivky vyhodnotí a zhodnotí se o jaký druh arytmie jde.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x