Arytmie

Chtěl by sem se zeptat , mám na srdíčku arytmie tipu že mi preskakuje někdy jeden tep někdy víc někdy mín, beru lék egilok 25mg už skoro stále púlku ráno púlku večer rád by sem ho vysadil , ale mám strach že sa mi to zase vráti , protože když ho beru tak mám aspoň sebevědomí věčší a psychiku berú ho už pár lét lékař mi ho zatím predepisuje stále aj když sem se ho už jednou chtěl pokúsit vysadit mal sem pak intenzívnější arytmie tak lék beru pre istotu stále a asi už budu doživotně , chtěl sem se vás eště zeptat prosím na to že rád by sem cvičil protože při cvičení se posilujou cévy a srdíčko , ale u mně je problém že při cvičení se mi zvyšuje tep co je normálny , ale de oto že pak když mám vyšší tep tak mám strach zase stých extrasystolov mohli by ste mi doporučit nejaký iný cviky aby sem moc nezatěžoval srdíčko a nemněl moc vysokej tep?, díky nashle !

Odpověď odborníka:

Pokud užíváte Egilok a extrasystoly se prakticky nevyskytují, bude vhodné lék nadále užívat. Vždy je na zváženou, zda-li je lék prospěšný nebo škodlivý, ale u vás pravděpodobně převáží prospěch. Při cvičení nejde o speciální cviky, ale intenzitu. Čím je intenzita vyšší, tím máte vyšší tep. Proto bych doporučoval např. běh, jízdu na kole s nižší intenzitou, ale delší dobu. Můžete si pořídit měřič tepové frekvence a sám vypozorovat, při jaké frekvenci již extrasystoly pociťujete.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: