Arytmie

dobrý den. Měla jsem zapůjčen týdenní holtr a dle výsledku tam byly komorové a síňové extrasystoly, také 8x triplety a 6 krát salva o 4-6 komplexech. Můj lékař mi k tomu řekl, že to je celkem v pořádku. Jaký je váš názor a druhý dotaz je- já ty extrasystoly pociťuji ještě častěji.Je možné, že když si sáhnu na tepnu, cítím bouchnutí navíc,nebo naopak jeden tep vynechán, že to extrasystola nebo nějaká nepravidelnost není. Někdy to cítím i 3 krát ma minutu. Nemůže to být tím, že tam jsou jen 2 elektrody a ty nezachytí všechno?

Odpověď odborníka:

EKG Holter je přesné zařízení i s 2 elektrodami. Někdy cítíte nepravidelný tep, ale EKG je v normě, to se stává celkem často. Výsledek Holteru je jinak v pořádku. Extrasystoly se neléčí, pouze pokud Vás obtěžují v běžných aktivitách.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x