Arytmie a tělesná zátěž

Dobrý den, před dvěma lety jsem začala pociťovat nepravidelnosti v srdečním rytmu. Následovalo vyšetření na kardiologii včetně holteru na 5 dní. Nic nebylo nalezeno. Zaškobrtnutí srdce se objevují stále, nepravidelně, někdy několikrát denně, jindy za pár dní. Podle popisu ostatních pacientů se domnívám, že jde o extrasystoly. Zajímalo by mě, jestli je nutné vyvarovat se např. nadměrné tělesné zátěže? Věnuji se vysokohorské turistice do výšky cca. 5.000 m.n.m. (zátěžové testy na kardiu jsem nepodstoupila) Zajímalo by mě také, jestli arytmie může vymizet tak náhle, jako se objevila. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji zatěžový test absolvovat, dále se nabízí kontrola funkce štítné žlázy.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: