Arytmie - problémy

Zdravím, moc prosím o radu. Mám dotaz ohledně maminky. Léčí se s fibrilací síní u kardiologa, bere Rytmonorm a lék na ředění krve - Warfarin, přestává jí to ale zabírat. Arytmii má pořád - lépe řečeno palpitaci. Je tedy objednaná na vyšetření do IKEMu, ale až za 3 měsíce, s případnou operací. Jelikož se jí v posledním měsíci dvakrát stalo, že měla jakýsi "výboj srdce, který na Holteru zaznamenal dle lékaře prý zástavu, lékař jí doporučil Rytmonorm vysadit - že prý je to tím. Stav se ale mnohem zhoršil, palpitaci měla neustále a ony výboje také. Maminka si tedy Rytmonorm znovu nasadila a hned se to zlepšilo. Zřejmě po tomto zážitku má teď ale větší strach a bojí se možných komplikací. Je možné, aby dostala infarkt nebo mrtvičku, když bere ten lék na ředění krve? Často cítí tlak na prsou, takový ten omdlévací stav, kdy jí projede "proud" až do hlavy... věřím, že je to jen nervového původu, a že infarkt nehrozí... Poradíte prosím?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko! NA dálku Vám příliš neporadím. Dle popisu je na místě elektrofyziologické vyšetření, kterým lze zkontorlovat stav vnitřního "vedení" v srdci, které má za úkol rozvod elektrických signálů po srdci. V případě jeho narušení (zástava na holter.EKG) je třeba voperovat kardiostimulátor ("budík"). Samotné palpitace nemusí mít se srdcem nic společného a mohou být čistě nervového původu (úzkosti). Tlak na hrudi téměř vždy stojí za vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: