Arytmie srdce

Užívám již delší dobu Rivodaron 200 1/2 prášku denně.Chci jet na dovolenou do Chorvatska,v letáku je napsáno že se nesmí na slunce.Pokud se na pláži budu slunit,tak co mně hrozí?A nebo můžu na ten týden Rivodaron vysadit.Můžete mně poradit?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při užívání Cordarone je zvýšená fotosenzitivita kůže. Znamená to, že kůže je zvýšeně citlivá ke slunci. Dříve se na slunci spálíte a můžete mít nepříjemné zarudnutí, puchýře atd. Neznamená to, že nemůžete na slunce, ale bude nutné užívat opalovací krém z vysokým opalovacím faktorem. Také záleží, jaký jste typ na opalování, někdo se hned spálí a někdo se opaluje dobře.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Články: Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Hledáním příčin rostoucího...
Měření plicní vitální kapacity
Články: Měření plicní vitální kapacity
Měření plicní vitální...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: