Arytmie v klidu, před spaním

Dobrý den. Již delší dobu se mi stává (hlavně v klidu před spaním), že mám chvílemi podivný pocit na hrudi. Jako by mi tam něco přeskočilo. Domnívám se, že jde o arytmii. V tom mě utvrdil i test, kdy jsem si v jedné takové chvíli kontroloval tep a opravdu mi při onom nepříjemném pocitu vynechal úder srdce. Jak jsem již řekl, stává se mi to hlavně, pokud jsem v klidu. Někdy zase tyto arytmie nezaznamenám několik dní, nebo týdnů, někdy je mám zase denně. Mám od svého kardiologa předepsaný Lozap H, lokren a Vasexten. Nemůžou tyto problémy způsobovat tyto léky? Myslím že jeden z nich snad snižuje tep.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jardo! S největší pravděpodobností se jedná o extrasystoly, které jsou naprosto běžným jevem. Pokud máte pocit, že se jedná o chorobný projev, máte bolesti nebo strach, konzultujte věc s praktickým lékařem a domluvte si vyšetření Holterovým monitorováním EKG. Přístroj, "walkman" celých 24 hod zaznamenává srdeční činnost a umožňuje analýzu právě různých arztmií, vynechávání, zpomalování a zrychlování srdce. Léky mohou činnost srdce ovlivnit a to jak ve smyslu rychlosti tepu, tak ve smyslu výskytu extrasystol a jiných arytmií.

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Bílý flíček na dásni Už asi před třemi dny jsem si všimla zarudnutí horní...
  • Výron kotníku Chtěla bych se zeptat, jak dlouho bývá oteklý a bolestivý kotník...
  • Potničky Chci se zepat, jak mam osetrit potnicky u 4 mes.chlapecka. Roztok ze...
  • Molusky Nejlepší kamarádka mé dcerky(jsou ve školce)má Molusky po celém tělíčku...
  • Bulka na noze Chtěla jsem se zeptat. Hraju závodně volejbal, a tedy jsem zvyklá...
 
Naposledy čtené: