Asacol

Dobrý den, již rok používám asacol jako léčbu urcerozní kortitidy. Přibrala jsem 8 kg a jsem stále unavená, je to těmito léky? Děkuji

Odpověď odborníka:

Po Asacolu nebývá přírůstek na váze obvyklý. Zvýšení hmotnosti by se dalo vysvětlit např. současným užíváním kortikoidů (např. Prednison) - pokud ale kortikoidy neužíváte, bude příčinou nárůstu váhy zřejmě to, že je onemocnění díky Asacolu v klidu a netrpíte tak průjmy a dalšími projevy nemoci. Únava je značně nespecifický příznak, může doprovázet celou řadu stavů, např. chudokrevnost. Při nejbližší kontrole upozorněte lékaře, že jste unavená, měl by se zaměřit na odhalení příčiny.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: