Asacol vliv na otěhotnění

Dobrý den, prosila bych o radu. S přítelem se snažíme 3 měsíce o miminko. Zatím se nedaří, přítel má ulcerozni kolitidu, při které bere léky Asacol, nemoc má ted diky lekum ve stadiu klidu, nebo jak to napsat, chci se zeptat, zda nemaji vliv na otehotneni. Nekde jsem četla,ze se leky musi vysadit, ale to by pak nemoc opet propukla. Dále bych se ráda zeptala, jak po jaké době máme řešit to, že mi nejde otěhotnět. Moc děkuji za info

Odpověď odborníka:

3 měsíce jsou krátká doba pokud se gravidita nezdaří při cílené snaze do půl roku je možno vyhledat poradnu pro sterilitu, ulcerozní kolitida u partnera by na otěhotnění neměl mít vliv.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: