Asc h + hpv

Hezký den, ráda bych se zeptala, zda se samovolně může zlepšit cytologický nález "ASC H", které mi byl zjištěn v prosinci 2013. V lednu 2014 specialistka COP zjistila další cytologickou analýzou výsledek: LG SIL /vc. HPV/. Je možné, že se tento stav zlepší samovolně? Kolposkopie nezjistila naprosto žádnou anomálii, děložní čípek se jeví ve výborném stavu (řečeno ústně specialistkou COP), specialistka . Nemám naprosto žádné zdravotní problémy a už vůbec ne bolesti, v minulosti občasné mírné výtoky obvykle samy vymizely. Je mi 40 let, děti nemám, žádné potraty ani nic takového, nekouřím, nemám nadváhu, nestřídám partnery, rekreačně sportuji. Plánovali jsme se současným partnerem dítě, ale v ten moment se objevil tento nález. Můj gynekolog uvažuje o konizaci v celkové anestezii s několika denním pobytem v nemocnici. To mě dost děsí, i když je to prý bezproblémový zákrok. Asi jsou tedy "mírně" v nepořádku buňky v děložním hrdle. Je konizace nezbytná? Provádí se i uvnitř děložního hrdla? Je tento nález (asc h, lg sil) možno "vyléčit" "vlastní imunitou"?

Odpověď odborníka:

Nález může postupně vymizet, imunita může pomoci. Nevím, zda Vám byla prováděna tzv.punch biopsie- odebrán kousek tkáně ambulantně, ta může nastartovat reparační změny. Ohledně zákroku bych se domluvila v COPu, znají Vás lépe než já.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: