Ascorutim v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu. Asi od 12.týdne těhotenství beru ascorutim na posílení cév. Zpočátku 6 tablet a později jen 2 tablety denně. Nyní jsem v 28. týdnu a lékař mi předepsal místo ascorutimu venoruton forte. Již ale první den užívání jsem zjistila slabounký růžový výtok, který trval jen krátce a nevěnovala jsem tomu pozornost. O dva dny později jsem měla na kalhotkách slabou skvrnku od krve, také mi začala téct ráno z nosu krev. Začala jsem nyní tedy opět užívat asocrutim, protože myslím, že změna v užívání prášku byl ten důvod. Bojím se ale, jestli ascorutim není příliš silný a neublíží miminku. Měla jsem také nízko položenou placentu, ale to se mi v 21. týdnu těhotenství upravilo. Prosím napište, zda mohu dál užívat ascorutim bez obav o mimi. (Ascorutim jsem začala užívat ve 12.tt kvůli špinění po pohlavním styku a nízko uložené placentě). Děkuji za odpvěď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Majko! Osobně nedoporučuji užívání žádných vitamínových doplňků v těhotenství, vyjma mimořádných situací, kdy nelze dostatek živin zajistit stravou. Strava je vždy lepším zdrojem kvalitnějších živin nežli preparáty. Ascorutin obsahuje vitamin C a rutin. Rutin najdete ve velmi hojném množství v pohance, která je i jinak nutričně výhodná. Vitamin C v nepřeberném množství ovoce a zeleniny, z níž ostatně můžete čerpat i dostatek listové kyseliny, která prokazatelně chrání těhotenství. Během těhotenství a kojení jezte i dostatek ryb, ořechů a semen, omega 3 nenasycené MK velmi prospívají vývoji mozku miminka.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: