Ascorutin

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu užívat ascorutin, i když mi byla zjištěna trombofilie?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně by v normálních dávkách vadit neměl (vitamín C je nezbytný vitamín i při trombofilii, rutin má vliv především na cévní stěnu, nikoli na krevní destičky), ale pro jistotu se zeptejte svého ošetřujícího lékaře. také je otázka, proč přemýšlíte o jeho užívání (viz Indikace v SPC pro Ascorutin, www.sukl.cz).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: