Ascus h

Zdravím pane doktore, či doktorko. Včera jsem se dozvěděla výsledky gyn. testů. Ortel ASCUS H. Lékařka mi doporučila po menstruaci přijít a naočkovat se proti papilomavirum a v lednu na nové odběry s tím, že je potřeba konizace., že mám na čípku těžké změny (displazi). Vždy jsem si myslela, že očkování je možné až určitou dobu po zákroku, nebo až je člověk vyléčen. Bohužel mi bylo zděleno, že toto se nedá vyléčit. Můžete mi zhruba pohojit mé nervy a říct co mě čeká? Také mi zakázala otěhotnět. Velké dík za vaše stránky a následnou psychickou oporu.

Odpověď odborníka:

Očkování proti papilomavirům je vhodné v každé fázi života ženy, i tehdy, kdy se už infekce projevila. Může vás totiž ochránit proti dalším typům, které v sobě třeba doposud nemáte. Dysplazie je změna, která se musí chirurgicky řešit, ale nejde ještě o rakovinu, je to pouze přednádorová změna, takže konizace tento problém jednorázově vyřeší. Jiná léčba než chirurgická není. Po úspěšném vyléčení samozřejmě otěhotnět můžete. Teď to máte zakázáno kvůli plánovanému výkonu, který se samozřejmě v těhotenství dělat nemůže.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: