Ascus, hpv

Dobrý den pane doktore, je mi 38 let, ve výsledku cytolog. vyš. mi vyšlo: Ascus + HPV ty rizikovější typy. Za 3 měs. kontrolní stěr. Může tento rizik. typ také zcela vymizet z těla? Jaké s tím máte zkušenosti, popř. co byste mi doporučil užívat jako podpůrnou léčbu? Může být nákaza přenešena i jinou cestou, než sex.?Je dobré se ještě nechat očkovat? Moc děkuji za Váš čas. J.

Odpověď odborníka:

Očkování rozhodně smysl má ASCUS je poměrně častý nález nevím co myslíte pod pojmem rizikovější typy,zachovejte klid vyčkejte dalšího stěru podstatný je také kolposkopický nález. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: