Asd ii

Dobrý den,dnes jsem byla se synem 3 roky nakardiologii a ve zprávě je psáno: Spíše akcisdentální systolický šelest, drobný ASD II v subaort. pozici nevylučuji. Kontrola za dva roky, bez omezení.Vím, že se jedná o jakousi dírku mezi chlopněmi....ale můžete mi tyto závěry blíže laicky vysvětlit? A stačí kontrola za dva roky, nemůže se synovi něco mezitím stát? Měl by brát před chir. výkony antibiotika? Je možnost, že se to samo spraví,nebo máme spíš počítat do budoucna s operací? Lékař odpovědel na otázku co s tím - že nic.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se komunikaci mezi pravou a levou síní. Tuto srdeční vadu má spoustu lidí i v dospělosti a ani oni neví. Nedělá žádné potíže, až v dospělosti. Nyní se bude sledovat, zda-li se defekt mezi síněmi neuzavře sám, ve velkém procentu se tak děje. V případě, že se neuzavře bude nutný výkon. V některých případech se dělá otevřená operace, někdy pouze z třísla pomocí katétru. Zatím bych se neznepokojoval. V případě obtíží- dušnost, pocity únavy, fialovění kontrola u lékaře dříve. Doufám, že vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x