Asentra pp gad

Dobrý den paní doktorko,již 3 měsíce užívám Asentru,teď 3 týden 100 mg.Dávka stále není dostatečná.Je mi lépe,ale Mám ješte neustále třes nohou,zrychleny puls,extrasystoly.Do jaké dávky lze zvednout? Snáším jí dobře,až na zácpu.V minulosti jsem užívala citalec,ale už nezafungoval. Ještě mě zajímá,zda můžu do solaria a co antibiotika? Děkuji za odpověď Hezký den Elena

Odpověď odborníka:

Dobrý den Eleno, ještě je možnost navýšení dávky Asentry možná, záleží na Vaší domluvě s psychiatrem tak, abyste dokázala se cítit dobře, pokud možno, abyste byla bez psychických problémů. Píšete, že ji snášíte bez vedlejších příznaků, až na zácpu. Ta se dá řešit, více vlákniny, více nealkonápojů, více pohybu a tak dále, což už asi znáte. Domnívám se, byste mohla mít léky tzv.anxiolytika, která byste užívala pouze při úzkostech. Ale kromě léků, byste měla zkusit psychoterapeuta, psychologa, který by Vám mohl pomoci zvládat nepříjemné příznaky a abyste se cítila v pohodě. Solárium bych Vám nedoporučovala, protže se po lécích mohou objevit na pokožce změny, které nejsou nebezpečné, ale nepříjemné a nehezké. Většina ATB se s AD snášejí bez potíží, avšak informujte svého lékaře- praktika, jaké léky užíváte, příp. si dobře prostudujte příbalovou informaci. Děkuji za Vaši důvěru, držím palce a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: