Asentra vs. poruchy sexuálních funkcí

Dobrý den, Bohužel jsem musel začít brát Asentru 50 kvůli depresivní poruše... Po dvou týdnech, co ji beru, tak je mi co se týče psychiky poměrně velmi lépe. - Ovšem přijde mi, že mi tyto prášky snížily absolutně veškerou chuť na sex či masturbaci. Někdy když mám alespoň chuť na sex či masturbaci, tak zase mi přijde, že mi nejde dosáhnout úplné erekce, nejsem úplně vzrušen, trvá mi mnohem déle dosáhnout orgasmu a někdy při sexu či masturbaci nepociťuji žádný požitek... Je možné, že za to může právě asentra, že nemám chuť k sexu a má vliv na úplné stopoření penisu a vzrušivost? Zbývá mi ještě 13 tablet, které doberu a už více brát nechci - už kvůli těmto věcem, které jsou pro mě dosti důležité. - Obnoví se opět chtíč a vše, jak bylo dřív po dobrání léku a po čase? Děkuji...

Odpověď odborníka:

Jde o častý nežádoucí efekt léků z této skupiny. Doporučuji toto Vašemu lékaři sdělit na nejbližší kontrole. Zváží, zda potřebujete nadále antidepresíva. Pokud usoudí, že ano, existuje několik léčiv, která nemají nežádoucí vliv na libido (např. trazodon nebo moklobemid). Zatím však léky sám nevysazujte. Po změně léčby se vše upraví nazpět.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: