Asi bronchitida

Je mi 28 let. Před třemi týdny jsem onemocněl, byl jsem u doktorky, ta mi řekla že mám nějakou virózu a dala mi paralen. Měl jsem přibližně šest dní horečky kolem 39,6 °C, poté jsem byl znova u lékařky kde mi řekla že mám angínu a dostal jsem antibiotika. Po antibiotikách mi horečky přestaly, ale začal mi kašel, nejdříve suchý, dráždivý a postupně to přecházelo v takový kašel, že jsem cítil, že jsem zahleněný a potřeboval jsem si odkašlat. Pak jsem opět jeden den dostal horečku. Po dvou týdnech mě poslala doktorka na krev, kde mi našli nějaké záněty. Teď je to skoro tři týdny co jsem doma, celkově je mi dobře, ale trápí mě pořád ten kašel a občas mám pocit že se nemůžu zplna nadechnout a když chci zcela vydechnout tak začnu ke konci sípat a rozkašlu se, plus jsem celkově i při menší námaze nějak moc zadýchaný. Na internetu jsem našel, že to odpovídá bronchitidě, je možné že jí mám z těch horeček? A jak to mám léčit, doktorka mi naordinovala klid...

Odpověď odborníka:

Je možné, že zánět z horních cest dýchacích Vám postihl i dolní cesty dýchací - tomu říkáme bronchitis - zánět průdušek. Projevuje se teplotou, kašlem - v úvodu suchý, dráždivý a posléze pocit zahlenění a kašel s vykašláváním. Někdy i jakoby pálení při dýchání a sípaní na průduškách. Na místě jsou antibiotika, léky s kombinovaným účinkem na kašel - nap. Stprussin a léky, které rozšíří průdušky, příp. malé dávky kortikoidů, doporučovala bych ale vyšetření na plicním včetne snímku plic a funkčního vyšetření plic.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x