Asi infekce u oka

dobrý den chtěl bych se zeptat u praveho oka mi rostou milie nebo tukove kuličky předevčirem jsem si jich chtěl par vymačkat a po dvou dnech mě oko trochu poboliva a sem tap trochu pali slzi a řeže ale neni to tak hrone otekle atim nic neni kevšemu jsem ted nastydli a beru fromilid uno 500 na zanět prudušek chtěl bych se zeptat jesli když mam tyto antibiotika mužu byt v klidu či nikoliv a co by jste popřipadě radila mažu si oko framikoinovou masti .

Odpověď odborníka:

Fromilid není úplně ideální z hlediska oční infekce, je to tzv. statické antibiotikum, tj. nemusí být dostatečně razantní. Infekce v blízkosti oka může být nebezpečná, hrozí přestup a rozsev infekce do mozku přes povrchové žíly a očnici. Pokud se stav nelepší, je nutné co nejdřívější oční vyšetření.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: