Ask

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné- jsem 3 týdny po artroskopii a chodila jsem cca 14 po berlích, ted už jen kulhám, aby to tak vadilo na druhou (zdravou) nohu a mohlo se mi tam vytvořit něco podobného, jako v té operované. Od včera mě totiž bolí úplně stejně (jako ta první před operací)a "křupe" v ní při ohnutí. Už mám z toho docela strach.

Odpověď odborníka:

Bohužel jste nenapsala proč jste artroskopii měla provedenou, jaká byla diagnoza ASK. Ale při berlích skutečně dojde k přetížení zdravé končetiny. Omezte zátěž obecně, odpočiňte si a dočasně šetřete i přetěžovanou neoperovanou dolní končetinu.. Podle diagnosy a doporučení artroskopisty postupně zatěžujte i operovanou končetinu. Zapojte se do rehabilitačního léčení k posílení svalového aparátu obou dolních končetin.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: