Ask kolena

Dobrý den chcem sa spytat pred 3 tyzdnami mi robili ask kolena kde odstranili Predny skrizeny vaz a spravili mi suturu menisku uz tyzden mam plne zatazovat nohu no niekedy mi v nej picha no nie je to az taka strasna bolest tak sa chcem spytat je to normalne mam aj vypotok v kolene a doktor mi povedal ze mam ist na plastiku kde iny povedal ak sa venujem sportu len rekreacne (basketbal) tak plastiku nemusime robit tak prosim vas ci by ste mi k tomu vedeli vniest viac svetla ... nechcem otravovat lekara lebo je tu raz za tyzden tak preto a caka sa cca 1 hodina na vysetrenie dakujem

Odpověď odborníka:

Pokud koleno není nestabilní plastika předního zkříženého vazu není absolutně nutná, v poslední době je jistý ústup v provádění plastik tohoto vazu vždy. Záleží na stabilitě kolena na posouzení jeho stavu ortopedem. Jinak po sutuře, sešití menisku by neměla být zátěž kolena po dobu 6 ti týdnů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: