Ask kolene

Zdravím, jsem 5 dnů po ASK pravého kolene, ve zprávě bylo napsáno, že šlo o komplikovanou artroskopii kolene. Doktorka mi oznámila, že mi z kolene vytahovali \'\'myšku\'\' ( nevím co to je a co to znamená). Jsem ted po operaci a ležím doma, ale kdykoliv dám nohu z postele dolů okamžitě mi začene fialovět a modrat, a neuvěřitelně mě začnou brnět konečky prstů na operované noze a po té dostanu ihned křeč do prstů, a to po každé když dám nohu dolů. Doktor mi oznámil, že neví čím to muže být, že operace byla bez zásahu do cév. Chci se proto zeptat, zda je to v pořádku a běžné. Známej si myslí, že by mohlo jít o trombozu, ale to nejspíše asi ne. Koleno mě pobolívá pod čéškou , kde mam jeden steh. Pod stehem mam bouli, která neuvěřitelně bolí při došlapu či pohybu kolene, to samé mě bolí z vnější strany kolene, kde mam druhý steh. Bolí mě celý bok kolene, třetí steh vůbec necitím. Nevím, zda je to v pořádku.

Odpověď odborníka:

Atroskopie provedla odstranění drobného tělíska, které může být z okrajů degenerativně změněné chrupavky kolena a činilo překážku v hybnosti kolena. Cévní změny kolena mohou doprovázet přechodný zánět kloubní výstelky s tvorbou výpotku, což je stav, který by měl ustoupit. Pokud ne provádí se potřebná léčba s potřebou i případné punkce, napíchnutí, kolena a odsátím výpotku. Přesto, ale doporučuji kontrolu a zhodnocení stavu končetiny, cévní průchodnosti při klinickém vyšetření a i vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Podle všech výsledků léčba. Vyšetření bych neodkládal a absolvoval co nejdříve, třeba i dnes.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x