Ask kolene

Dobrý den pane doktore.Chtěla bych se Vás zeptat.Jdu 7.4.2015 na atroskopii.Pokud se tam nezjistí přířina mích bolestí kolene.Budu muset chodit na rehabilitace i přesto že,se tam nezjisití?Děkuji za odpověd ...

Odpověď odborníka:

Vážená Evo, asi úplně nerozumím tomu, proč na ASK jdete. Doba diagnostické ASK - tedy podíváme se do kolene a uvidíme, jestli tam něco najdeme, je už dávno pryč. Při nejistotě máme možnost vyšetření magnetickou rezonancí, která nám blíže zobrazí nitrokloubní struktury a upřesní diagnozu. Před ASk by tedy mělo být jasné, jaké struktury jsou s největší pravděpodobností poraněny a jaký typ zákroku Vám bude prováděn. Měla byste se informovat u svého operatéra. Jinak k Vašemu dotazu - rehabilitace má smysl i pokud není poraněn přímo kloub. Může pomoci při svalové bolesti, bolesti úponů - tedy šlach, zvětšit rozsah pohybu, mobilizovat klouby apod. S pozdravem MUDr. Marta

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: