Ask kolene

Dobry den,jsem po operaci leveho kolenbe ask. OPERACE:Dne 8.Dubna.2015 ASK genus I.sin.dg.lavage.dg.Chondropathia condyli med.genus I.sin. gr. I.-II TERAPIE: Clexan,premedikace,operace,analgetika. Dk: Základní dg: S836 - Podvrtnutí kolene I.sin.Chondropathia condyli med.genus I.sin. gr. I.-II. Tot vše pane doktore co jsem měla napsané v propouštěcí zprávě,samozřejmě že,je tam psané více s přijetím můj stav atd. Muj ortoped uz si nevi rady proc me to koleno boli,ze nemuzu sedet s pokrcenou nohou toho kolene leveho,nemuzu jit do drepu a ani pak ohnout tu nohu a tak muj ortoped jsi mysli ze se to vse tyka plotynek.Tam jsem dneska byla na te prohlidce kam me poslal muj ortoped. Prosim o preklad lekarske zpravy. Parestezie nema.Obj panev rovná.Thmna 30cm lassovlný rrI2/4 sym.Fen palce negat.Čití intaktní patrick negat. Z neurol nález t.č. v normě.Známyk koř irtisacevneprokazuji. Děkuji za překlad

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejdříve překlad - arthroskpie kolene s výplachemeh, zjištěno poškození chrupavky na vnitřní straně kolene I - II stupně, čili poškození již výrazné. Neurolog píše , že brnění nmáte, Váš předklon je 30 cm nad podložku , tesy nanervoé dráždění jsou negativní čili neurologický nález je v normě. Závěr : Vaše potíže přesně odpovídají poškození chrupavek na vntiřní straně kolene diagnosa je jasná problém je s léčbou, obvykle injekce bud kortikoidy nebo kyselina Hyaluronová, rehabilitace , bude -li bez efektu ještě metdy typu aplikace krevní plasmy či kmenových buněk. Při ohrančinném defektu někdy pomůže arthroskopické provedené navrrání kosti s ošeřením nemocné chrupavky . Diagnosa je jasná léčba ale trvá obvykle dlouho a ne vždy je úspěšná, tak jak si představuje pacient.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Články: Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Tento problém čas od času...
Evokované potenciály
Články: Evokované potenciály
Evokované potenciály (EP...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Články: První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Užívání antikoncepce může...
Potíže s bolavým uchem řešte okamžitě. Zánět může ohrozit sluch
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: