Ask kolene

Dobrý den, jsem již 4 měsíce po ASK kolene, které mě neustále bolí. Po odstranění vazových můstků, které prý způsobily bolest, jsem pravidelně docházela na RHB a nyní mám tapeing. Jenže koleno pořád bolí. Jak dlouho trvá úplné zhojení po tomto zákroku? Nemůže to být i důsledek mé pately, která má špatný tvar a vůbec nesedí do svého "žlábku"? Mám počkat, nebo navštívit svého ortopeda? Děkuji za odpověď, Pavla.

Odpověď odborníka:

Neznáme podrobný nález artroskopie kolena, ale je možné, že se jedná o kromě jiného o chondropatii čéšky, změny na její kl. chrupavce, v závislosti na jejím tvaru a poloze. Váž názor ortopeda, který artroskopii provedel ke kontrole je správný. Komplex případných změn ve tvaru a poloze čéšky a případné chondroipatii je třeba provést. Podle výsledků další léčba. Prvním příkazem bude koleno nepořetěžovat, cvičitr a svalový komplex nad kolenem posílit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: