Aslo

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 23 let a poslední dva měsíce mě zlobí zdraví. Delší dobou mám problémy s krční páteří, několikrát do týdne mi ztuhne krk a ramena a jde mi to i dou rukou.Je to velice nepříjemné, po vyšetření na neurologii Prim.MuDr stanovil že se nejspíš jedná o celkovou hypermobilitu, Rtg C páteře beze změn. Teď mě ale trápí jiný problém, asi před měsícem a půl jsem prodělala ošklivou infeckci v krku, měla jsem vysoké horečky a nemohla pro bolest ani polknout,doktor nasadil antibiotika, která ihned zabrala. Týden jsem ležela na lůžku, pak jsem ale musela už začít fungovat a zapomněla si dojít na sedimentaci,asi měsíc po téhle infekci jse se ještě cítila vyčerpaně a přidaly se bolesti kloubů a svalů. Lékař mi udělal krevní testy na boreliozu, chlamydie, štítnou žlázu atd a vše negativní. Jediný co mi doktor řekl, je že mám zvýšené ASLO 430 a že to značí prodělanou streptokokovou infekci, dostala jsem antibiotika zinnet prý na přeléčení. Až pátý den po braní AT jsem se cítila lépe. Sedimentace v pořádku. Moč také.Dva dny po dobrání mě skolila viróza, opět bolesti v krku, rýma.Doktor říkal že to na antibiotika není, zánět nosohltanu prý virového původu. Zítra jdu na výtery krku. Jsem už z toho zoufalá, necítím se zdravá na 100 %, pořád cítím drobné klouby jako na rukou, zápěstí a kolena, a jako namoženost svalů. Můžete mi poradit co by to mohlo být nebo na jaké vyšetření bych měla zajít? Děkuji Vám a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hlavní problém vidím v tom, že jste si nenechala dostatečný čas a prostor na doléčení infekcí a předčasně jste byla aktivní. Ted v současnosti je u vás postupováno lékařsky správně, vy musíte uplatnovat šetřící režim - je to pro vaše tělo to nejlepší, protože mu dovolíte uplatnit všechny "úzdravné manevry". Pokud se budete stále přepínat, nedoléčovat infekce, můžete mít následky do buducna. Ted jde prostě o nedoléčenou infekci v těle, se kterou se musíte vyrovnat a proto nejde o nic nového, co by se mělo speciálně vyšetřovat. Dopřávejte si dostatek odpočinku, velmi zdravou stravu s vitamíny, minerály a také rybím masem /nenasycené mastné kyseliny jsou silně protizánětlivé/, dostatek tekutin - třeba zeleninových štáv a podobně a můžete i nějaký komplexní vitamínový prostředek. Samozřejmě absolvujte všechna vyšetření, která vám lékař naordinuje, je možné, že ještě nějaký zánět někde je, ale ten se zjistí a může zaléčit. Věřím, že vše bude v pořádku, ale k tělu se příště chovejte ohleduplněji, mělo by vám sloužit ještě mnoho let. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: