Aslo

Chtěla bych se zeptat, zda příčinou vysokého ASLA je pouze streptokoková infekce(probíhající nebo proběhlá) nebo to může být způsobeno i něčím jiným? U mě nasazena léčba PNC 3 měsíce (před 880, po hodnota 831).Děkuji.

Odpověď odborníka:

ASLO jsou protilátky proti streptolyzinu O, který se nachází na povrchu streptokoků. Jedná se o látku tvořenou organismem při boji s těmito bakteriemi. Hladina ASLO může být sledována jako měřítko rozsahu a stupně infekce. Zvýšené ASLO bývá u revmatické horečky, spály, streptokokové angíny, glomerulonefritis, bakteriální endokarditidy. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: